Burn motherfucker, burn!

WAAAAAH!!!

Så. Det var Twist Action Heroes' vårskrik de luxe. Idag är det minsann pyromanernas julafton och det firar vi naturligtvis med låtar på temat eld. Eller fire som det ju så fint heter på utrikiska.

Om taket börjar brinna bör man ju släcka. Men man också skita i det och låta takhelvetet brinna. Det tycker i alla fall Bloodhound Gang, dessa småtramsiga herrar som trots allt har en förmåga att skriva låtar med tre ackord som fastnar som klister i skallen...Om man nu inte nöjer sig med att elda upp taket, utan vill slå på stora djungeltrumman, kan man ju sätta hela himlen i brand. För att få lite extra effekt kan man klistra fast lite fransar på byxorna och sminka sig som en primadonna från 80-talet. Det tyckte i alla fall Kiss var en bra idé 1984...Avslutningsvis tänkte vi att när det ändå är Valborg och allt hade det ju varit lite trevligt om man fick mysa till det lite i afton vid brasan. Man får dock vara försiktig så det inte hettar till lika mycket som för grabbarna i Kings Of Leon. Att gå så hårt fram att självaste könet fattar eld låter som en synnerligen smärtsam upplevelse. Men det finns säkert någon som tänder (haha!) på det också...GLAD VALBORG!!!

Twist Action Heroes   


Ny vecka, nya tag...

En helt ledig helg har förlöpt för oss båda och vips så var det måndag igen. Inte så mycket att orda om. Det har gått lite trögt med bloggandet senaste veckan och det får det väl göra ibland. Har inte hänt så mycket som varit värt att skriva om faktiskt. Jag köpte en hel hög med nya skivor i fredags, vilket dock var gött! Blev lite nytt godis och några gamla klassiker. En av plattorna som äntligen införskaffades var den fina samlingen "This One's For Rock'n'Roll" med Hanoi Rocks, som jag länge gått och sneglat på.

Hanoi Rocks är ett band som "alltid" funnits i mitt medvetande (minns dem redan från gamla OKEJ-tidningar när jag var liten), men som jag inte lyssnade in mig på ordentligt förrän jag och Olle började umgås. Han var rätt inne på dem när vi lärde känna varandra hösten 2007 och det var en av de första konserterna vi gick på tillsammans på KB i februari 2008. Eftersom bandet upplöstes kort efter den turnéen är jag jävligt glad att vi var där.

Hanoi Rocks är verkligen legendariska och var extremt stilbildande när de slog igenom under tidigt 80-tal. De inspirerade minsann giganter som Mötley Crüe och Guns n' Roses i början av deras karriärer, men har naturligtvis även inspirerat många andra band som exempelvis våra älskade Backyard Babies.

Ryktena och skrönorna om dessa galningar är oändliga, men att de levt hårt och gått igenom en hel del under årens lopp är då inte att ta miste på. Konstanta medlemmar har endast varit gitarristen Andy McCoy och frontmannen Michael Monroe - i övrigt har bandmedlemmar kommit och gått. Och tyvärr även dött. Deras trummis Razzle blev ju 1984 tragiskt ihjälkörd av ingen mindre än Vince Neil från ovan nämnda Mötley Crüe när de kom på den briljanta idéen att köra bil efter ett massivt alkohol- och drogintag. Illa.


Låten "Tragedy" ovan är från debutplattan "Bangkok Rocks Saigon Shocks Hanoi Rocks" som släpptes 1981. Som det står att läsa i boken som följde med samlingsplattan: "In years to come, people would come to call their music glam, trash, punk, rock, metal, pop...you name it. Monroe and McCoy called it rock'n'roll." Tycker det sammanfattar deras stil och attityd ganska väl, då de har ett väldigt säreget sound som mycket riktigt är svårt att sätta etikett på.

Då deras äldre plattor inte är helt lätta att hitta på CD kan jag varmt rekommendera samlingen om du inte redan har den. Den sammanfattar hela deras karriär ganska väl och är dessutom snyggt paketerad, vilket alltid är kul för oss som fortfarande köper skivor!

Martin
Twist Action Heroes


The Baseballs på KB i Malmö, 100417

Let's get loud KB!

I lördags bjöds det minsann på både dans, allsång, brännboll från Tyskland och Twist Action. Vi ramlade in på KB några låtar in i spelningen med The Baseballs och fick mer eller mindre slå oss fram genom en bristningsfylld lokal. Trots att det hela utspelade sig med ett visst muttrande över att vissa människor, som uppanbart inte är vana att vistas bland folk, tror att de äger platsen de står på samt de närmsta två kvadratmeterna runt dem - och därmed vägrar flytta sig trots vänliga ursäktanden och menande blickar - var det en enorm glädje att se ett så välfyllt Kulturbolag!

Det var också riktigt roligt att uppleva en så engagerad publik! Det var twistande, visslande, allsång och glädje så långt ögat kunde nå. Höjdpunkten kan ha varit den synkroniserade pelvisdansen i "Umbrella", i alla fall om man får tro publiken som skrek så mycket att (ursäkta det till åldern gångna uttrycket) taket nästan lyfte. "This love" var också snyggt paketerad och levererad med riktigt bra sång. The Killers-dängan "Human" var också tjusig, men kändes lite för mycket dansband för att gå hem hos undertecknade.

The Baseballs på KB

Ett par intressanta kommentarer hördes i publiken, bland annat att det stundtals lät som "Black-Ingvars från Tyskland", "låtsas-rockabilly för den som i smyg lyssnar på Rix-FM", men också att bandets försök till ett spontant jam gick "sådär bra" och snarare upplevdes lite halvhjärtat och påklistrat än just spontant och jammigt.

Sammanfattningsvis kan man nog enkelt uttryckt säga att det var väloljat, publikfriande och kul, men lite för hurtigt och tillrättalagt för att beröra på riktigt. Hade man haft en halva Jäger innanför västen och varit på after ski i någon vacker alpby hade man nog tyckt det var helt fantastiskt, men i nyktert skick (nåja) en lördag på KB kändes det mest lite tramsigt. Varför går folk inte kollar på ett riktigt rockabillyband? Typ.

Vill du ser fler bilder från spelningen finns det bland annat på Rockfoto.nu!

Hur som haver spelade vi skivor direkt efter konserten och natten lång inne i Vinylbaren, vilket skulle visa sig bli desto roligare! Vi har nog aldrig fått så bra respons innan på KB och det var högst njutbart. Vi fick till och med dricks. Två gånger. Vi blev nästan tårögda och smått generade, men tackar naturligtvis hjärtligt för allt beröm och ser fram emot nästa gång...

Herregud, snart helg igen...!

Twist Action Heroes

Ikväll kokar Malmö av rock'n'roll!

Ikväll finns alla chanser att röja riktigt hårt och om du gillar rockmusik i någon form är det ett digert misstag om du sitter hemma och äcklar dig med chipspåsen...

För det första spelar The Baseballs för ett utsålt KB, vilket sannolikt kommer att bli en skitrolig konsert. Dessa tokiga tyskar har gått från klarhet till klarhet och deras framgångar senaste året är ju ett starkt bevis på att de gjort någonting rätt!

KB logo

För det andra lirar edra tvistande actionhjältar skivor natten lång inne i Vinylbaren på KB, direkt efter ovan nämnda konsert. Dit tycker vi naturligtvis att ni ska bege er för att hänga, mingla, dricka, hångla, dansa unt so weiter... Vi utlovar en salig blandning av skön musik som vanligt!

För det tredje har Distortion äran att presentera en officiell uppvärmningsfest till Sweden Rock Festival, som dessutom kombineras med en releasefest för ingen mindre än Slash's nya soloalbum! Redan 22.00 slår man upp dörrarna och stänger inte förrän 05.00, så det finns goda chanser att hinna med både KB och Distortion!

Distortion SRF/Slash

Om man är ett stort fan av Slash röstar vi för att man går till Deep vid 22.00 för att delta i releasefesten. Sedan kan man hänga kvar på Sweden Rock Festival-festen tills man tröttnar och sedan avsluta på KB med oss. Eller går man till Vinylbaren vid 23.30 och värmer upp med oss och avslutar på Distortion framåt småtimmarna. Det fina är att var och en gör precis som den vill!

Ni vet i alla fall var ni hittar oss...

Puss!

Twist Action Heroes

Golden Rocket Pony + Emmerald Park + The Medicinal Storytellers på Klubb Kick-start, 100415

Torsdagskvällen ägnade vi åt att samlas hos Martin i goda vänners lag, för att sedan traska ner till Banco de la Musica på Stortorget i Malmö där Klubb Kick-start huserar. Hela tre band hade för avsikt att underhålla denna afton och det tyckte vi ju inte att vi kunde missa.

Missade större delen av Golden Rocket Pony's spelning gjorde vi tyvärr i alla fall, då vi såklart kom iväg senare än vad som var tänkt. Vi hann höra och se för lite av dem för att göra en rättvis bedömning, men det lilla vi hann uppfatta var väl inte direkt vår kopp te. Vi säger därmed inte att det nödvändigtvis var ett dåligt gig. 
 
Så äntrade Emmerald Park scenen. För det första måste belysningen kommenteras. Statiskt ljus gör ingen glad. För det andra var ljudmixen ganska grötig med lite väl genomträngande basljud, vilket var dåligt. Blev dock bättre under konsertens gång.

Band som är alldeles för skolade är oftast tråkiga. Introt var absolut helt OK och fick till och med upp Olle från den asgoa plyschsoffan inne på den gamla banken, men när det kom till tredje låten som enbart kändes slätstruken och menlös förlorades intresset. Närmast sörjande uppskattade det, få andra. Likaså fjärde låten, som också var ointressant. Kanske bättre på skiva? Detta får kollas upp. Enligt bandet var det första spelningen på 1,5 år - fine - men materialet håller dessvärre inte. "Move bitch, move" får sammanfatta det hela.

Så var det slutligen dags för The Medicinal Storytellers. Hur beskriver man då dem på ett bra sätt? Rock'n'Reggae? Benryckarrock? När vi ser detta gäng känner vi plötsligt ett enormt ointresse för hela grejen att genrebestämma musik. Lite samma känsla som vi fick när vi såg alldeles lysande Katzenjammer från Norge förra sommaren. Dessutom gör deras medryckande låtar att belysningsbehovet sedan länge är glömt och förlåtet. Jazzig Reggae'n'Roll? Bara att kapitulera.

Martin vill också att det noteras att batteristen trummar endast i kalsonger, vilket han tyckte var ytterst komiskt. Men det säger väl mer om hans humor... En för övrigt "sinneslöst" tight trummis som följs av en dito basist. Kan också vara de tu som utgör grunden till de snygga övergångarna, bryggorna och sticken. Allt ihop toppas av inspirerat gitarrspel samt ett finfint samspel mellan de båda vokalisterna Kristin och Fredde.

På det hela taget en kul kväll! Alltid kul att se nya band, även om inte allt faller en i smaken.

Twist Action Heroes

PS. Olle som gick vidare efter konsertens slut vill bara poängtera att om grannarna klagade så var det för att de för ovanlighetens skull inte kunde höra "Welcome To The Jungle" för sjuttioåttonde gången på Klubb Stairway To Heaven inne på Centiliter & Gram. DS.


Gå ett bankärende ikväll!

I afton ska du absolut gå till Banco de la Musica, som ligger vid Stortorget i Malmö. Där bjuder klubben Kick-start på en ljuvlig afton med livemusik. Denna kväll är det Malmöbandet The Medicinal Storytellers (se bilden nedan) som är huvudakt och alla vi som sett detta gäng innan vet vad vi kan förvänta oss: En stor spelglädje, skickligt muciserande och ett jävla sväng!

The Medicinal Storytellers

För mer info kan du gå in på Facebook-eventet och läsa mer här. Glöm inte att anmäla ditt deltagande! 

Om du tillhör Facebook-vägrarna kan du gå till The Medicinal Storytellers' egen blogg här. Där behöver du inte anmäla dig, men bandet blir nog inte arga om du skriver en trevlig kommentar!

Var där senast 21.30 så riskerar du inte att missa något!

Vi ses...

Twist Action Heroes


They sure (did?) rock...

Jag har snöat in totalt på tidiga Aerosmith den senaste tiden och deras 70-talsplattor har gått varma hemma i spelaren. Lätt att man glömmer bort vilket fantastiskt jävla bra rockband de faktiskt var en gång. Inte för att jag har något emot deras senare plattor med tillhörande videos, men det är något visst med deras tidiga sound. Så rått och naket, men ändå så tight.

Man måste även påpeka att redan de tidiga låtarna är fantastiskt välskrivna och snyggt arrangerade. Som en liten reminder från deras tidiga karriär kan ni här nedan se en liveupptagning av låten "Train Kept A-Rollin'" från TV-programmet The Midnight Special, 1974:

  

Just denna låt är faktiskt en cover med en mycket intressant historia. Den skrevs redan 1951 och har även spelats av bland annat Led Zeppelin, men vill du fördjupa dig i detta kan du läsa mer på exempelvis Wikipedia

Som helhet tycker jag nog efter noga övervägande att "Rocks" (1976) är deras bästa platta, då den är jämnast. Den är dock tätt följd av "Get Your Wings" (1974), vilken jag tycker är grymt underskattad. Många tycker att "Toys In The Attic" (1975) är deras bästa, men jag tycker den är något mer ojämn. Den har kanske de största hitsen, men är som helhet svagare än ovan nämnda verk.

Den självbetitlade debuten (1973) är ju självklart ej heller att förglömma med bland annat klassikern "Mama Kin", som av många troligen är mer känd i Guns n' Roses' tappning. Även deras sista 70-talsverk "Draw The Line" (1979) innehåller en del guldkorn. Därefter tog andra intressen för stora utrymmen och det blev mer sex and drugs än vad det blev rock'n'roll.

Det ska understrykas att jag även gillar deras senare plattor, framför allt "Pump" (1989) och "Get A Grip" (1993), men just idag vill jag slå ett hårt slag för det Aeroemith presterade på 70-talet och rekommenderar alla med minsta intresse av rockmusik att kolla in alla de plattor jag nämner ovan. Är du inte redan frälst så kommer du att bli det - tro mig!

Vill avsluta med en livevideo till från Maryland, 1977:Denna låt är en av favoriterna från "Rocks" och än idag kan man ju inte annat än att ryckas med i svänget och önska att man var där. Låt oss nu bara hoppas att Steven Tyler tar sig i kragen och dyker upp på Sweden Rock Festival i sommar.

Hur sliten Tyler än må vara finns det fan INGEN som kan ersätta honom. Det vore som att plocka bort Paul Stanley eller Gene Simmons från Kiss. Eller se Nirvana utan Kurt Cobain. Nej tack. Är Steven i Karlshamn är jag också i Karlshamn - ses vi längst fram?

"Throw me in the slam, catch me if you can!"

Martin
Twist Action Heroes 


Good morning music lovers!

Efter en mycket trevlig helg är det åter måndag och det får vi helt enkelt leva med. Vi hade en fantastisk fredag bakom skivspelarna i Vinylbaren på KB och vill tacka alla som var där. Mycket trevliga människor och roliga önskningar. En av dem var denna klassiker som vi mer än gärna spelade:Lördagen bjöd på andra festligheter i gott sällskap och avslutades inte helt oväntat på KB... Inte konstigt att vi blivit kallade för inventarier både en och två gånger vid det här laget! Men det bjuder vi så gärna på.

Nu återstår att se vad denna veckan har att bjuda på!

Twist Action Heroes


Snart helg igen minsann!

Då var det snart fredag igen och just imorgon innebär det att vi ställer oss bakom skivspelarna i Vinylbaren på KB. Som vanligt utlovas en vild blandning av musik och vi hoppas naturligtvis att du är där för att lysa upp vår tillvaro med ett allmänt okristligt beteende!

Ett band som vi relativt nyligen upptäckt heter The Soulshake Express och det kommer garanterat att spelas något ur deras repetoar imorgon. Fantastiskt jävla bra band! Nedan kan du lyssna på deras låt "Gypsy Daughter":I väntan på att den alltid lika efterlängtade fredagen ska infinna sig tycker vi att du ska gå in på Spoitify och lyssna mer på detta grymma band. De har inte släppt så jättemycket, men allt som finns att få tag på är värt att köpa!

 Twist Action Heroes


Kattmänniska?

Hey!

Då var man tillbaka i verkligheten efter lite skön och välförtjänt ledighet... Det roliga med denna veckan är ju dock att det snart är helg igen!

Satt i söndags kväll hos en polare och kollade in den fantastiska Tarantino-rullen "Inglourious Basterds", som jag inte sett sedan den gick på bio. Mindes då att jag under bion blev helt obsessed av David Bowie's låt "Cat People (Putting Out The Fire)" som förgyller en av slutscenerna i detta mästerverk. Denna besatthet återuppväcktes med omedelbar verkan när jag nu såg om filmen, så denna låten har gått på repeat nu i två dagar:

David Bowie – Cat People [Putting Out The Fire]

Kattmänniska som man är gör det ju inte saken sämre att låten ursprungligen skrevs för filmen "Cat People" som kom 1982 - en film som nog är mer kult än bra, men som jag ju bara måste se nu!

Nu måste jag yla med i refrängen en gång till... Tur man har snälla (döva?) grannar!

Martin
Twist Action Heroes

Danke Schön!

Tack till alla som kom till Dead End igår och förgyllde kvällen! Vi försökte verkligen tillgodose allas önskemål i den mål det var möjligt och det kändes som att folk hade en kanonkväll - hoppas vår intuition inte luras på den punkten?

Tack också till alla som sedan fortsatte festen på Distortion (och naturligtvis även de som valde att gå direkt dit)! Även här var det party, röj på dansgolven och skön stämning som vanligt. Håll utkik efter nästa Distortion då det kommer att bjudas på ett alldeles extraordinärt tema, men mer om det när det närmar sig...

Nu börjar påsken lida mot sitt slut och denna dag har faktiskt enbart tillbringats med slapperi i bästa söndagsanda. Det bästa med denna dagen har faktiskt varit vetskapen om att man är ledig imorgon också - GÖTT!

Njut av eder sovmorgon imorgon, för det tänker minsann vi göra!

Puss & kram

Twist Action Slackers

Dead End + Distortion = TWIST ACTION!

Ikväll blir det minsann röj de luxe! Vi har minsann infiltrerat både Dead End och Distortion, så ikväll är det ingen rocker som slipper oss, mouahahaha!!!

På Dead End, som för kvällen heter Dead Egg, kan man dricka billig öl och förfesta till ljuv musik. Vi ockuperar skivspelarna mellan 22-01 - kom dit och vi garanterar att du kommer i rätt partystämning!

Dead End

Direkt efter detta kommer vi att rusa bort till Deep och fortsätta mangla plattor natten lång. Vi kör först på lilla dansgolvet, därefter att vi fått äran att avsluta kvällen på stora golvet. Ett jävla röj som hörs ända till Blåkulla och garanterat tuppjuck i sann påskanda utlovas!

Distortion

Vi hoppas på att få se så många som möjligt av er ikväll!

Twist Action Heroes

Våren tågar in!

Så ja... Igår öppnade Debaser i Malmö sin uteservering och det är således officiellt vår.

Som om inte det vore nog släpper Dundertåget nytt den 21 april. "Dom feta åren är förbi" heter den och första singeln går under namnet "Bara till besvär". Den låter så här...På påskafton blir det fest kvällen lång när vi står för musiken på både Dead End och senare några timmar på Distortions påskfest. Mer om det kommer inom kort!

Ha en fortsatt fin påsk!

Twist Action Heroes

Glad Påsk!!!

Killer Chicken - Glad Påsk för helvete!

GLAD PÅSK FÖR HELVETE!!!

Twist Action Heroes


RSS 2.0