Black Rebel Motorcycle Club + Spindrift på KB i Malmö, 100527

Förbandet Spindrift missades dessvärre helt då Klubb K3 i Vinylbaren med sitt galna quiz om "historiens sämsta låtar" gjorde att vi fastnade där för länge... Så precis mitt i första låten med Black Rebel Motorcycle Club kommer vi inspringande med andan i halsen. Som det kan bli!

Såhär när man smält konserten några dagar senare kan det enkelt konstateras att det inte fanns mycket att anmärka på. Det var oväntat mycket folk (över 500 personer en torsdag är BRA!), det var grymt bra ljud, det var en snygg ljusshow och bandet var kort och gott asbra!

Konserten balanserades fint mellan skitit rockslammer och finstämda ballader. Det blev aldrig för mycket av varken det ena eller andra. Vi var rörande överens om att det var en av de bästa konserterna på länge när vi snackade direkt efter sista extranumret och det känns som att vi fortfarande kan stå för detta. Det var verkligen bra!

Vill du se bilder från giget kan du kolla på Musicstage.se!

Det enda man kan anmärka på var publiken. Vi har varit inne på detta fenomen tidigare, men helt ärligt: Vad fan är det för fel på folk!? Varför går man på konsert och står med armarna i kors? Varför går man på konsert om man ska prata i mobil mitt under en ballad? Varför går man på en konsert om man ska supa sig dyngpackad redan under förbandet?

Vi menar inte att det nödvändigtvis behöver vara värsta moshpitslakten en torsdagskväll, men när folk står och ser ut som de bevittnar en PowerPoint-presentation under en bolagsstämma när ett helt fantastiskt bra band står och ger ALLT på scen, då blir man ju förbannad. Och ledsen. Det är inte OK.

Men om vi återgår till bandets framträdande vill vi avsluta med ett enda ord: GRYMT!

Twist Action Heroes

Ikväll smäller det på Horns Up i Malmö!

Lite matta efter gårdagens fantastiska konsert på KB med Black Rebel Motorcycle Club (utförlig text om den kommer senare) är det nu dags att börja ladda om batterierna, lägga ölen på kylning och skruva upp volymen på stereon...

Ikväll är det nämligen dags för en kväll vi länge sett fram emot! Det är klubben Horns Up Sweden med Ken Svanlund i spetsen som ställer till med galej på Happy Bar i Malmö. Våra favoriter i The Slide har fått äran att stå för underhållningen ikväll och då vill ju självklart vi vara med på ett hörn, så innan och efter konserten vänder vi plattor och bidrar till att stämningen ligger 666% över normal partynivå...!

Horns Up

The Slide har lovat att bjuda på ett massivt set med alla gamla favoritlåtarna och en hel drös nytt material som de testar live för första gången, så det kommer bli en mycket exklusiv spelning du IKKE vill missa...

Ta på danseskorna, maxa partyhumöret, kom sedan till Happy Bar ikväll så ses vi där!

Förstått?

Twist Action Heroes

Skilla releasefest på Babel i Malmö, 100521

Då var ännu en helg till ända och det var en synnerligen trevlig sådan dessutom! I fredags hann vi med att slinka in på Babel innan det var dags att spela skivor i Vinylbaren på KB. Anledningen till att vi stressade dit var såklart för att vi inte ville missa releasefesten för Skillas nya skiva som alldeles rykande färsk bör finnas i din skivbutik nu.

För er som inte känner till detta Malmöband sedan tidigare kan vi berätta att det är ett högst intressant gäng som du bör kolla upp omgående. De låter nämligen inte direkt som något annat band vi hört. Skillas musik är gränsöverskridande då tjejerna vilt blandar pop, lite reggae samt folkmusik och gör det alldeles förbannat bra med en egen liten knorr på det mesta.

Deras debutalbum kom 2007 och vi har nog sammanlagt sett dem spela 8-10 gånger innan, så det var med spänning vi såg fram emot att få höra deras nya material. Bandet gick på prick 21.00 som utlovat och det märktes att de var lite nerviga då det var gott om folk på Babel. De fick dock ett varmt mottagande och de nya låtarna gjorde sig mycket bra live.

Det är alltid svårt att ge en 100% rättvis bedömning av nytt material efter en lyssning, men de åsikter vi delade efter giget var att de nya låtarna inte kändes lika direkta som deras tidigare material. Lite mer dämpat och eftertänksamt, men starkare arrangemang och mognare låtskrivande. Då många av låtarna hade ett stänk av melankoli och plattan troligen kommer att behöva något fler genomlyssningar än debuten för att "sätta sig" tror vi dock att den kommer bli en favorit framåt hösten.

Hur som helst var det en mycket trevlig kväll och härligt att se ett så spelsuget band igen! Vi önskar Skilla all lycka med skivan och ser fram emot nästa gig...

Skillas hemsida hittar du här.

Twist Action Heroes

Lite tips inför kvällen...

Ikväll är det lite olika skojigheter som händer. Vårt tips är att du runt 20.00-snåret knallar bort till Babel på Spångatan i Malmö. Där har det eminenta bandet Skilla releasefest för sin alldeles nya skiva, som säkerligen svänger minst lika bra som deras debut från 2007. Bandet gör en exklusiv spelning runt 21.00 och den vill du inte missa!

Skilla 2010

Är man intresserad av pulserande beats kan man stanna kvar på Babel och dansa på klubben Darkroom, men om man gillar det vi gillar är tipset att masa sig några 100 meter närmare Södervärn och glida in på KB någon gång efter 23.30. Då står vi laddade inne i Vinylbaren med iskalla Sort Guld och ett strålande vårhumör!

KB logo

Planen för kvällen är att ta partystämningen till oanade höjder med låtarna du vill höra samt några låtar som du inte visste att du ville höra, men som du kommer att älska! Vi har laddat upp såväl med klassiker som lite nya godbitar och vi tycker det vore alldeles förskräckligt trevligt om just DU ville komma och dansa natten lång med oss!

Puss!

Twist Action Heroes


Heroes united!

Alla som känner mig vet att Kiss är mitt all-time favourite band. För detta får jag ta en del skit ibland, då Kiss aldrig fått särskilt mycket cred bland musikaliska finsmakare. Att jag gillar Kiss så mycket beror på många olika faktorer och naturligtvis en stor del nostalgi, då de var mina första riktiga idoler. 

Nostalgi eller inte anser jag dock att de (framför allt Paul Stanley) är grymt underskattade som musiker och låtskrivare. Man säljer inte över 80 miljoner plattor och turnerar för utsålda arenor i över 30 år om man inte har hållbart låtmaterial. Punkt slut.

Ett annat band som jag upptäckte långt senare i livet är Led Zeppelin. Ett band som i motsats till Kiss alltid varit högt respekterade i musikerkretsar och som alltid överösts med cred från alla möjliga håll. Med all rätt förvisso, då deras meritlista är smått otrolig.

Hur som helst var Led Zeppelin en stor musikalisk inspiration för Kiss under tidigt 70-tal och Kiss har vid ett flertal tillfällen jammat på bland annat "Whole Lotta Love" under sina konserter. Måste därför varit extra kul för dem när självaste Jimmy Page dök upp på deras senaste konsert i London. Här är bilder från backstage ihop med Paul Stanley och Eric Singer:

Kiss & Jimmy Page

Härligt att se tycker jag och Jimmy ser ju inte ut att ha tråkigt heller... Ett litet gästspel på nästa Kiss-platta hade kanske fått tyst på en del Kiss-föraktande musikjournalister? Vem vet.

Martin
Twist Action Heroes


R.I.P. Ronnie James Dio

Ronnie James Dio - ansedd som en av de bästa sångarna i rockhistorien - har endast 67 år gammal tragiskt avlidit på grund av en elak magcancer. Hans fru Wendy har lämnat följande officiella uttalande:

Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever. Wendy


Vi vill hylla denna legend med ett videoklipp från hans senaste besök på KB i Malmö. Kvaliteten är inte den bästa, men det är trots detta fantastiskt att se en man i pensionsålder kunna leverera det han gjorde.


Vill man lämna sina kondoleanser kan man göra det på den officiella Facebook-sidan som du hittar här:

The Official Ronnie James Dio Fan Page


R.I.P. Ronnie James Dio

Twist Action Heroes


Dags för en uppläxning i rock'n'roll!

Rockskola für dummies i afton på Distortion! Torka dig bakom öronen, ta en crash course i riffrock och kom i tid till läxförhöret! 23.00 ringer det in och vi står redo i DJ-båset med rotting, pekpinne och griffeltavla...

Distorted School Of Rock

Den som misslyckas på proven tvingas tvångslyssna på Radio NRJ dygnet runt i fyra veckor, så se till att hålla er vakna hela kvällen...

Twist Action Teachers

Rainkid + Munspel + Madmans Moustache på Banco de la Musica i Malmö, 100513

Igår hade alltså den nya klubben Malmö live @ Banco premiär och jävlar vilken premiär sen! Enligt ryktena den mest välbesökta torsdagen i Banco de la Musicas historia, vilket borde stämma för det var riktigt mycket folk i lokalen när det var som mest. Rekord eller inte så var det ett välbesökt arrangemang, vilket var synnerligen välförtjänt då arrangörerna verkligen lyckats gräva fram tre riktigt bra band till denna premiärkväll! (Och två halvkassa DJ:s...)

Vi inledde med ganska soft musik för att matcha den akustiska öppningsakten Rainkid. En konstellation vi aldrig sett eller hört talas om, men som verkligen levererade känslor i kubik. Det var gåshud i var och varannan låt när deras sångare krämade på med sin otroligt starka röst. Ett stort register i en liten man. Detta band kommer säkert att gå långt då deras musik är av det slag som kan uppskattas av i princip vem som helst. Välspelad och extremt skön akustisk musik helt enkelt.

Precis när lägereldsstämningen infunnit sig ordentligt gjorde vi vårt bästa för att döda denna då det 20 minuter senare skulle på ett band av en helt annan art, nämligen Munspel. Detta skulle visa sig bli ett av de ösigaste liveframträdanden vi sett på länge... Tänk er Timbuktu när han kör live med funkbandet Damn! blandat med Peps Persson när han leker skånsk reggaeprofet. Krydda detta med lite inslag av Svenska Akademien så är du pretty close. Hur som helst var det ett sjuhelvetes drag och det kändes emellanåt som hela lokalen gungade. Detta band kommer förhoppningsvis att bli välförtjänt stora, allt annat vore mycket märkligt. Två vassa rappare som spottar ur sig fyndiga texter med syrlig samhällskritik utan att vara plumpa, uppbackade av ett band som verkligen kan sina grejer känns bara så rätt i tiden och de fick verkligen alla med sig redan efter första låten.   

Efter denna energiska urladdning var det åter dags för tvära kast. Avslutande akten Madmans Moustache tog oss med på en musikalisk resa till det sena 60-talet med sin psykadeliska rock. Svårt att jämföra dem med något enskilt band, men The Grateful Dead, Jethro Tull och Ten Years After är väl de referenser som närmast dyker upp. Det lät helt enkelt jävligt mycket Woodstock om hela bandet, vilket absolut föll oss på läppen. Det var flummigt, men svängigt och aldrig tråkigt. Att de avslutade spelningen med en låt som de presenterade som "Fyllejamlåten" talar väl lite för sig själv...

Efter dessa tre eminenta liveframträdanden försökte vi underhålla de som var kvar efter bästa förmåga. Det lät på kommentarerna dessutom som att det var fler än vi som inte kunde sluta förundras över att det faktiskt finns band av så hög kvalitet som man inte ens hört talas om. Och då bara här i Malmö/Lund! Vi ser redan fram emot att höra vad de tänker gräva fram till nästa klubbkväll... Det enda vi vet med säkerhet är att ni inte slipper oss, för vi är nu officiellt klubbens egna "hus-DJ:s" (ej att förväxla med house-DJ:s...) Med något enstaka undantag blir det alltså vi som står för skivspelandet under kommande Malmö live @ Banco, vilket känns grymt kul!

Twist Action Heroes   


Premiär för Malmö live @ Banco ikväll!

Ikväll är det äntligen premiär för Malmö live @ Banco! Detta är en helt ny klubb som fokuserar stenhårt på livemusik där "up and coming" band/artister bjuds in för att spela. Förutom en fullriggad scen kommer det även finnas en mindre scen där en akustisk akt kommer att inleda varje klubbkväll, för att sedan lämna plats åt de lite mer högljudda banden på den fullriggade scenen.

Till premiären ikväll har klubbens arrangörer Kristin Montagu-Evans och Alexander Wahlberg grävt i skattkistan och funnit tre lokala band som just nu klättrar på stegen upp mot högre höjder. Dessa är Rainkid, Munspel och Madmans Moustache. Du kan läsa mer om banden på klubbens blogg: http://malmoliveatbanco.blogg.se/

Malmö live @ Banco

Som ni ser har de även grävt fram två rättså trevliga killar i sina bästa år som tänker snurra skivor mellan banden, så att stämningen aldrig falnar!

Kan du komma på något bättre att göra ikväll? Inte vi heller.

Ses där!

Twist Action Heroes

Specialgig imorgon fredag!

Imorgon (det vill säga fredagen den 7/5) kommer vi att göra ett specialgig på Bodoni i Malmö!

Det är nämligen som så att klädmärket med det kontroversiella namnet Fistfucker (!) ställer till med en promotionfest mellan 21-03 och vi kommer att spela skivor nästan hela kvällen, med undantag för den timme då självaste Lillasyster äntrar scenen för en exklusiv unplugged-spelning! Hur detta kan tänkas låta har vi lika lite aning om som ni, men helt klart är att det kommer bli coolt och annorlunda.

Om ni inte kan hålla i hästarna tills imorgon, utan vill hitta på något kul även ikväll, kan vi varmt rekommendera Klubb Kick-start på Banco de la Musica på Stortorget i Malmö. Där spelar bland annat coola Malmöbandet Dolly Daggers, vilket borgar för en rolig afton!

Ses vi inte ikväll, så ses vi imorgon - då blir det fistfuck och Lillasyster!
 
(Det sista lät helt sjukt äckligt i samma mening - sorry...)

Fist Action Heroes


Rock'n'Roll!

Olle har varit inne på detta ämne innan, men det tål att sägas igen: Om musiken var bättre förr är svårt att säga, men visst var det på många sätt ett roligare musikklimat? Inte så perfektionistiskt och polerat, utan det viktigaste var att det svängde och att folk hade kul. Ett band som symboliserar detta på ett bra sätt är legendariska MC5. Så jävla bra!Let's kick out the jams, motherfuckers!

För övrigt har vi mycket skoj på gång inför sommaren så stay tuned and alert...

Twist Action Heroes


Nu är det väl revolution på gång?

Oh! vad det är skönt
Och inte veta sitt eget bästa
Och gå på en smäll
Och sen rusa som en tjur
Rakt in i nästa

Oh! vad det är skönt och bra
Och äga sin egen radioapparat
Och slänga ut genom rutan
När dom snackar om sånt
Jag vill vara förutan

Nu är det väl revolution på gång?
Jag tycker att väntan börjar bli lång

Bakfickan är tömd på ess
Nykter i en vecka - en oändlig sträcka
Jag kan allting om tristess
Jag går upp imorgon, jag väntar tills dess

Äh! jag ligger här och tänker ut
Hur vi skall få vårt land på fötter bäst
Jag vill att allt skall bli som vanligt
Men ändå är det det som jag fruktar mest

Nu är det väl revolution på gång?
Jag tycker att väntan börjar bli lång 

Fröken jag går på glödande kol
Efter händerna på täcket i en vecka
Efter händerna på täcket i en vecka
Nu är det slut, nu får det räcka

Nu är det väl revolution på gång?
Jag tycker att väntan börjar bli lång
 Texten ovan är ganska talande för hur jag allt oftare känner mig. Tiden bara försvinner och ena dagen tycker man att allting går alldeles för fort, medan man nästa dag tycker att en timme känns som en evighet.

Precis som Thomas Öberg sjunger vill man gärna vara kvar sin trygga bubbla, samtidigt som man är livrädd att fastna i tråkiga rutiner. Man känner å ena sidan en stress, men samtidigt ett inre lugn och en likgiltighet inför tidens gång. Lite lagom schizat. 

Har funderat mycket över livet på sistone av olika anledningar, därav detta märkliga inlägg. Står inför en hel del val och förändringar. En del frivilliga och en del ofrivilliga. Det är kul och obehagligt. Schizat får nog bli dagens ord känner jag.

Slutligen undrar jag vad det innebär i dagens samhälle att "bli vuxen". Förr gick man ut skolan, skaffade ett jobb, bildade familj och sedan var det klart. Runt 30 hade man liksom allting ordnat för sig, sedan rullade allting bara på. Jag tror inte jag kan räkna upp särskilt många jag känner runt 30 som är i den livssituationen. Är den utvecklingen bra eller dålig? Inte fan vet jag.

Inte många verkar heller veta sitt eget bästa, utan rusar på och tar livets smällar med en klackspark. Är det bra eller dåligt? No clue. Öberg slog hur som helst huvudet på spiken med denna texten. Tror knappast jag är ensam om dessa tankar.

För övrigt hörde jag låten första gången på P3 under sommaren 1998, när jag stod med mina hörlurar i korvfabriken på Scan och svettades. Det var även första gången jag hörde bob hund och kände redan som förvirrad 17-åring att det kanske var någon form av revolution på gång? Jag tycker dock att väntan börjar bli lång.

Martin
Twist Action Heroes


RSS 2.0