Saturday night's alright for fighting!

Hey rockers and rollers...

Efter en kul kväll igår som började på Horns Up Sweden med ett ösigt framträdande av Lizzy Insane och avslutades med tokdans på KB, har man nu hämtat krafterna efter en tur på stadens gator... Total lycka över fem ynka plusgrader - sjukt... Måtte det hålla i sig nu!

Har glömt att uppmärksamma att Bruce Kulick (gitarrist i Kiss 1984-1996) har släppt en ny platta - dåligt av mig! Jag skämmes. Detta är ett rockigt alster och roligast av allt är att Gene Simmons' (Kiss) son Nick Simmons gästsjunger på en låt! Något han gör jävligt bra och över alla tänkbara förväntningar. Alltid roligt med positiva överraskningar... Lyssna själva:

Bruce Kulick – Hand Of The King

Hela plattan är bra och gästas även av bland annat Gene Simmons själv samt John Corabi (ex-Mötley Crüe, ex-Union m.m.). Tunga namn. Den ligger i sin helhet på Kulick's hemsida och är värd en genomlyssning och naturligtvis ett köp om den faller dig i smaken.

http://www.kulick.net/

Vet fortfarande inte vart det bär av i afton. Men känner jag mig själv rätt lär det väl sluta på KB även inatt...! Inte utan att man blivt kallad "inventarie" både en och två gånger, haha...

Well, ha en fin lördagskväll gott folk - det tänker jag ha!

Martin
Twist Action Heroes

Lite fredagspepp!

Vi som inte befinner oss i alperna och bryter armar och ben, utan sitter hemma i Sverige och lider av allmän tristess, kan ju behöva lite pepp inför helgen...

Jag lägger därför upp en låt som i sin mästerliga enkelhet är en riktig partystarter! Hörde den första gången när jag såg Guy Ritchie's kultrulle "RocknRolla" på premiären för snart två år sedan och har gillat den sedan dess. Varsågoda:The Subways är väl inget band jag direkt räknar till mina favoriter i övrigt, men denna låten är fan grym! Några enkla ackord, världens simplaste text och inget särskilt unikt sound - men den har ändå det "lilla" som gör att den fastnar i huvudet och framför allt blir man glad av den. En typisk låt man lyssnar på när man kommer hem en fredag och egentligen är så jävla trött, men vägrar sitta hemma och därför behöver lite extra adrenalin. För som ni redan vet är jag ingen fredagsmysare direkt, haha!

 

Horns Up Sweden

Ikväll är det Horns Up Sweden på Happy Bar med Malmöbandet Lizzy Insane på scen, så det blir väl till att traska dit och kolla läget. Har aldrig sett dem, så det ska bli intressant. Pontus Snibb från Bonafide spelar skivor efter giget, så det blir nog fett. Jag hoppas vi ses där?

Vad som händer imorgon återstår att se...

Martin
Twist Action Heroes


Twisted action hero...

Sacré-Coeur!

Nyfallen snö är bra på flera sätt. Dels ger den finfina förutsättningar för friåkning. Dels tar den tacksamt emot när man faller. Och som man föll!

Framstupavoltkullerbytta. Med en twist. Kom ihåg var ni hörde det först! Ett sådant konststycke levererade undertecknad strax efter lunch igår. Huvudet ner i en halvmeter snö och fötterna upp i luften. Uppochnerpå och baklänges typ. Slå det Anja Pärson!

Inte ens fantastiskt falsksjungen fransk karaoke på kvällen hjälpte mot ett skadat knä och sträckt rygg. Bäst bland masslakten av mestadels franska "hits" var för övrigt en franskjapansk version av "Wonderwall". Eller om det var samma killes battle med Sinatras "My Way"...

Idag blir det hur som haver vila när alla de andra små tjurarna får stångas i backen.

Gårkvällens höjdare var annars när en skön fransos absolut skulle kolla vädret (till och med på söndag) mitt i upploppet i nån OS-stafett. Ett rum fullt med (därmed) förbannade svenskar hindrade inte den meterologiskt smått besatta hjälten att helt iskallt stå kvar och vägra byta kanal. Det var underhållning på hög nivå i det rödvinsfnissiga tillstånd jag då befann mig i.

A tutaleur!

Olle
Fallen Action Hero


Uppdatering från 1800 meters höjd...

Bonjour!

Börjar med en kvällsbild från 1800 meter som togs på väg upp till centret efter After Ski nere i byn...

Le Gruyeres 3

Efter vine chaud och kall öl, big air-tävling och avslutande discodans på centret igår började onsdagen med en smaskig brunch, alla tänkbara tillbehör. Snön som kommit under natten och gårdagen föll fortfarande ymnigt. Förmiddagen fortlöpte därför i sakta mak med väldigt trevligt sällskap, grundlig kontroll av ett felringande
nummer (Google och Ratsit, mama mia..) och många koppar kaffe inomhus.

Le Gruyeres 4

Plötsligt, när alla satt djupt insjunkna i böcker, plugg, resplaner inför hösten (surfa i Västindien med UCPA någon?) skingrade sig plötsligt molnen och den vackra blå himlen gjorde entre hand i hand med den strålande solen som idag klätt sig i varma färger!

Soundtracket till den soft sköna starten kanske läggs upp här någon dag, vi får se. Den inkluderar diverse gott från Millencolin, Mean Streets och Calaisa. Skön skidåkuppladdningsmusica.

Nä, nu blir det skidbyte och sen ut i den strålande solen på nyfallen pudersnö!

Au revoir!

Olle
Twist Action Heroes


Gotthard + Chains på KB i Malmö, 100222

Igår kväll halkade jag mig ner till KB för att fördriva min måndagskväll med lite hårdrock. Då jag aldrig sett något av dessa band tidigare var jag helt nollställd och hade inga förväntningar alls, vilket brukar vara bra. Då kan man för det första inte bli särskilt besviken och för det andra är det lättare att ta in nya intryck.

Först ut var Malmöbandet Chains, vilka i Sweden Rock Magazine nummer 57 (2009) påstods ha släppt "Årets demo" - inte illa! Jag kan absolut förstå varför. Då många unga rock-/hårdrocksband idag väljer att satsa på glam/sleaze och lägger mer pengar på sina scenkläder än på instrument och utrustning, känns det nästan befriande att se dessa killar som går åt motsatt håll. Chains satsar på att skriva starka låtar med fokus på bra musicerande och refränger som fastnar efter en lyssning. Att ha den trendigaste stilen verkar de skita fullkomligt i, utan de förlitar sig på sin kompetens som musiker. Och kompetens finns onekligen i bandet! De levererade ett oerhört tight set med blixtrande gitarrsolon, tunga basgångar och klockren stämsång. Mycket väl godkänt.

Kan ärligt säga att Chains stil inte riktigt är min smak, då jag som bekant är svag för lite "skitigare" musik, men gillar du klassisk AOR med inslag av metal kommer detta garanterat bli ett av dina kommande favoritband! Ge dem några år och de kan vara ett av toppnamnen på Sweden Rock Festival - det är jag övertygad om.

Lyssna på Chains: http://www.myspace.com/chainsband/
 
Så till Gotthard, kvällens huvudakt och tillika Schweiz största (enda?) bidrag till rock-/metalscenen. För det första måste jag bara säga en sak: Gotthard kan vara världens fulaste bandnamn. Med det sagt går vi raskt vidare. Att Gotthard är ett rutinerat band råder det ingen tvivel om och även här rör det sig om herrar som satsar mer på att faktiskt låta bra än att ha "rätt" image. Ska man beskriva deras stil skulle jag nog säga såhär: Ta fem extremt duktiga musiker (sex, om man räknar den inlånade keyboardisten). Sno lite från AC/DC, lite från Led Zeppelin, lite från Deep Purple och krydda med en släng av i princip alla band som räknas till det man brukar kalla New Wave Of British Heavy Metal. Kör detta i en mixer och toppa sedan med män i mustascher och lugg - då har du Gotthard!

Med en enorm spelglädje och energi vinner man dock många hjärtan och det märktes inte minst på det massiva publikstödet. Ett packat KB en måndag är ett betyg så gott som något! Inte ens när de bryter av med ett 15 minuter långt akustiskt parti tappar publiken intresset, utan skrålar med konstant - imponerande! Även om Gotthard inte heller är min kopp te måste jag ge dem med beröm godkänt. Man kan inte förneka ett band bestående av skickliga musiker som bjuder på oförfalskad spelglädje i nästan två timmar och dessutom gör det med bravur. Då får man bortse från Bröderna Lejonhjärta-frisyrer och Village People-mustascher. Faktiskt.

För stiltips: http://www.gotthard.com/ 

En oväntat trevlig måndag måste jag säga!

Martin
Twist Action Heroes
     


Le grande rock

Så här såg det ut i La Gruyeres, en liten Schweizerby där jordens kanske vackraste kvinna bor.

La Gruyeres 1

Här vaknade undertecknad till liv idag till tonerna av The Verve – Velvet Morning när UCPA-bussen klättrade uppåt längs de smala serpentinvägarna. Trots en krökt sovbuss-rygg var det nästan religiös upplevelse när den klarblå himlen visade sig.

Klev ut och möttes av den friska och rena alpluften innan det var dags för en stadig frukost på färsk yoghurt och nypressad juice på en lite mysig restaurant med utsikt över dalen.

På väg ner passerade vi Genevesjön och solen slog mot dom vassa alptoppama Verbie. Historisk mark, det var tydligen här titeln "Smoke On The Water" kom till back in the days.

La Gruyeres 2

Vive le rock!

Olle
Twist Action Heroes

Rajraj i helgen!

Jaha, då var det snart dags för fredagsmys...

...BARA SKOJAR! Herregud, fredagsmys är för mesar - vi andra vill ju ha FREDAGSFEST!

Med detta sagt hoppas jag att vi ses i Vinylbaren inne på KB ikväll när Klubb Highway To Hell kör rock/hårdrock så det ryker om det! Skulle man hellre vilja ha en dos rock'n'roll i lite lugnare pubmiljö rekommenderar jag att man istället går till Spice Restaurang & Bar där klubben Dead End håller hov. Vilket du än väljer är bättre än Estrellaflottiga fingrar framför TV:n... Och definitivt bättre än Étage för den delen!

Imorgon är det sedan dags för Distortion igen! Rock/hårdrock av alla de slag och ett jävla drag, men det är väl allmänt känt vid detta laget. En massa grymma DJ:s som vanligt, men imorgon blir det så att undertecknad får spisa plattor utan Olle. Detta lilla svin befinner sig nämligen i de franska alperna med anledning av att han ska "åka skidor"... Jojo... Det sa han sist han försvann till Åre också och jag tror han kom hem med ett eller möjligen två foton där han hade skidor på sig. Däremot var han bakfull i tre dagar...!?

Distortion

Nog snackat för idag. Dags att rusa till Apotek..förlåt, till Systembolaget och införskaffa lite proviant inför denna lovande helg! 

Ses i dimman...

Martin
Twist Action Heroes

 - vi två blir en!  


Backyard Babies, London 2010

Hey friends and backstabbers!

Ni som missade Backyard Babies i Nässjö missade verkligen något. Vi verkar också ha missat något - i London.
The Paranoid Squirrel har lagt upp en inspelning därifrån. För övrigt en mycket bra sida att hålla lite koll på...

Backyard Babies London 2010

Crank it up!

Olle
Twist Action Heroes


Det vart visst twist action i helgen...!

Ursäkta sega uppdateringar, men vi har med nöd och näppe hämtat oss efter helgens festligheter...

Har du också hört ryktas om att det var ett sjuhelvetes drag inne i Vinylbaren på KB i lördags? Vi kan i så fall bekräfta att det är dagens sanning! Vi vill verkligen tacka alla som kom dit och dansade som tokstollar tills stället stängde och vi lovar er dyrt och heligt att nästa gång kommer bli minst lika bra...
 


Nu finns vi dessutom även på MySpace: http://www.myspace.com/twistactionheroes/

...och på Twitter: http://www.twitter.com/twistactionhero/

Det är mycket spännande grejer på gång nu, så håll koll...

Twist Action Heroes


Smakprov inför lördag...

http://www.theslideexperience.com/

Say no more...

Twist Action Heroes


På lördag blir det rock'n'roll i kvadrat!

Hey freaks and followers...

Vi vill redan nu hinta lite om vad som händer på lördag, för då jävlar blir det fest i Malmö! Om du har minsta intresse av rockmusik ska vi göra det VÄLDIGT enkelt för dig - vi serverar här nedan ett färdigt körschema (helt gratis) för hur din lördagskväll blir så bra som möjligt:

19.00: Du är troligen klar med dagens eventuella bestyr. Ta en dusch så du inte luktar snusk. Gör dig snygg.

20.30: Ät något gott med mycket kolhydrater och fett. Bra uppladdning är viktigt för en lyckad festkväll.

21.00: Bege dig till Bodoni, som ligger strax till höger om KB på Bergsgatan i Malmö. "Varför då?", tänker du...

The Slide

Jo, för att The Slide - Malmös bästa osignade band, som vi skrivit om tidigare - lirar där runt 23.00 och du är helt enkelt ett riktigt stolpskott om du missar detta. Dessutom behöver du såklart några öl innan konserten!

00.00: Upprymd efter en fantastisk konsert och stärkt av X antal öl är det dags att gå vidare till KB. "Varför då?", tänker du igen...

Jo, för att Twist Action Heroes - dina favorit-DJ:s - håller hov inne i Vinylbaren på KB natten lång. En sanslös blandning av skön musik utlovas och efter att The Slide satt dig i brand kommer vi göra allt som står i vår makt för att hålla lågorna vid liv. Det kommer bli svettigt.

04.00: Du går förhoppningsvis hem på lätt ostadiga ben hand i hand med en 10-poängare. Förhoppningsvis din vackra partner om du är stadgad, eller kanske din blivande fru/man om du är singel? Det får du aldrig veta om du sitter hemma och ugglar...

Varsågoda - kan det bli bättre!?

(Vill du ha schemat i utskriftsvänligt format går det bra att lämna din e-mail...)

Ses på lördag gott folk!!!

Twist Action Heroes

"Jag vaknade en morgon och var så jävla förbannad..."

"...så då skrev jag den här lilla trudelutten!"

Ovanstående citat är från Alexander "Alle" Hagman som står för de verbala lätena i Raised Fist. Det var hans sätt att presentera en av bandets låtar (tror det var "Killing It"?) på en konsert jag såg för några år sedan. Just då skrattade jag högt, för det lät onekligen väldigt kul att han liksom bara vaknade och var vred helt utan föraning. Jag såg framför mig hur han väsandes och morrandes stapplade ut i köket där han (samtidigt som han hårdhänt bredde sina morgonmackor) ilsket klottrade ner en låttext. Om han skrev med blyertsstiftpenna bröt han högst sannolikt av stiftet minst tre gånger. Vilket troligen gjorde honom än mer ond i sinnet. 

Oavsett hur bra man har det blir man ibland bara så jävla förbannad på allt och allmänt trött på sig själv. Detta är naturligt och en del av livet. Jag är inte en sådan person som håller detta inom mig, utan bearbetar negativa känslor genom att bejaka dem tills de ebbar ut. Anger management med hjälp av musik är ett av mina många sätt att hantera självförakt, ilska och besvikelse. Och det ska spelas HÖGT.

Martin
Twist Action Heroes

Söndagsskolan

Ojsch... Vilket kalas det blev!

Gårdagens Distortion drog ännu en gång fullt hus, rackarns roligt!
Och nu är det söndag. Veckans kanske mest schizofrena dag. Skönt soft såväl som sorgligt seg.
Som tur är finns Guds gåva till alla slagna hjältar. Coca-Cola. Ett stort isande kallt glas cola en söndag är helt enkelt inget annat än vad Spyker är för Saab, eller Jalla Jalla efter KB - en livräddare.Började på en lista med några andra livräddare en söndag för ett par veckor sedan. Avnjuts bäst i skönt sällskap, eller med en god bok (kan rekommendera Tårtgeneralen) och ett stort glas cola. Kanske kan den underlätta söndagen för någon annan också.

Olle
Twist Action Heroes

Distortion Rock Club fyller 1 år!

Tänk att det redan gått ett helt år sedan Distortion drog igång på Deep i Malmö - helt sjukt... Klubben som många varit skeptiska mot har sedan starten slagit ur underläge, men konstant legat på publiksiffror mellan 450-700 besökare per gång. Imponerande.

Detta borde rimligen inge en viss respekt, inte minst med tanke på hur hårt nischad klubben är, men någon gratis marknadsföring genom Nöjesguiden eller dylik media har ju knappast förekommit (oväntat?)... Rock och hårdrock sopas som vanligt under mattan för att bereda plats åt texter om obskyra dubstepklubbar, DJ:s som "blandar minimalistisk techno med fransk undergroundhouse" samt annat hippt, chict och politiskt korrekt dravel. Otroligt hur dessa stenåldersliknande värderingar av olika kultur kan leva kvar, när rock/hårdrock är populärare än någonsin.

Distortions crew har med nöd och näppe hämtat sig efter att ha försökt dricka Jack Daniels i samma takt som Ralf Gyllenhammar och de andra gossarna i Mustasch, då klubben som bekant höll i bandets officiella efterfest i söndags. Efter att ha spelat på KB dök hela bandet upp på Distortion och gäst-DJ:ade, drack sprit och minglade. Oväntat mycket folk för att vara en söndag och en fantastisk stämning. Bilder från denna kväll hittar du på:
http://www.rockspot.se/pages/default.aspx


Distortion 1 år

Så lite slitna, men peppade till max, skiter vi allihopa i vad som är politiskt korrekt ikväll och bjuder på tokröj när Distortion firar sin 1-årsdag på Deep. Bakom skivspelarna ikväll hittar ni, förutom oss och några till, dessutom två högst intressanta gäst-DJ:s... Självaste Orvar Sävström (originalsångare i Entombed och sedermera känd från SVT:s Filmkrönikan) samt Vic Zino (gitarrist i Hardcore Superstar) dyker upp och spelar skivor. Det vill du inte missa.

Hipp hipp hurra för Distortion!!!

Twist Action Heroes

Fräcka fredag på Dead End!

Härligt, tjusigt, ljuvligt och finfint!

Framförallt fruktansvärt fett.

Idag pumpar vi den fräschaste, hetaste och absolut mest radiovänliga aränbin på ...öhh.. äh.
Förlåt. Det skämtet sket sig redan på förhand.

Dead End

Näppeligen! Ikväll är ju kalaset på Dead End - och vet du inte var det ligger har du missat något. I så fall är det hög tid att rensa näsan och masa sig ner till Möllan och Spice på Bergsgatan 43... Detsamma gäller också alla andra törstiga dårar, ikväll är det Dead End som gäller - det är ju trots allt Malmös enda pub som lirar alternativmusik!

Bra så.

Olle
Twist Action Heroes

Backyard Babies + Sator på Sporthallen i Nässjö, 100129

Hey ho, let's go home...

Backyard Babies anno 2010. Vad ska man säga. Tveksamt om det går att återge Backyard Babies spelning i Sporthallen på hemmaplan i Nässjö den 29 januari 2010 på ett rättvist sätt. I en tid där det finns alldeles för många band som drömmer om att lyckas, men samtidigt vill behålla sina åtta-till-femjobb, är det en enorm besvikelse att se band som verkligen vågade satsa lägga ner. Senast i raden är nu alltså Backyard Babies, vilket väl knappast undgått någon, även om det i deras fall handlar om en "paus på obestämd framtid".

 

Utan att orka gå in på detaljerna i detta resonemang, så har Backyard Babies alltid gått sin egen väg, aldrig gjort
det som förväntats, men gjort det som de gör till 100%. Så egentligen kom väl pausen inte som en blixt från klar
himmel. Det naturliga vore väl kanske att fortsätta släppa plattor, spela inför hitsökande Rockklassiker-
rockers, med en dalande skivförsäljning och bristande motivation som resultat. Men icke sa Nicke & co.
De tar paus.

Hej och tack för kaffet blev det alltså i gamla hemstaden Nässjö i fredags. Det var deras sista spelning i
Sverige. Publiken tackade genom att göra som publiken alldeles för ofta gör idag; titta frågande på varandra
under tystnad i väntan på att den där låten som de hört på Spotify, laddat ner eller spelat med till i Guitar Hero
ska komma. Och när "Minus Celsius" och "Brand New Hate" kom, jo visst - då blev det väl lite tryck i lokalen.
Vi hade också tagit paus.

Backyard Babies

En paus i väntan på att folk ska förstå. Hur man INTE kan förstå Backyard Babies är för oss ett frågetecken. Det
var också därför det kändes lite extra frustrerande att stå där och veta att det (i värsta fall) kunde vara sista
gången vi får se och höra "Abandon", "Highlights" eller "Devil-May-Care". Eller "Backstabber". Eller "Robber Of Life". Eller "Fill Up This Bad Machine". Eller...ja, ni fattar. En oerhört smärtsam tanke. Det har i åtskilliga intervjuer sagts att bandet vet att de har den där plattan som knäcker allt i sig, men att det inte finns plats för kreativitet under ett mer eller mindre konstant turnerande. Vi får bara hoppas att Sverige är redo för dem då.

Sator

Sätter nu vårt hopp till Sator som verkligen verkar vara revanschsugna. Ett hyfsat späckat spelschema, dels
under egen flagg, men även som uppvärmningsakt till småpojkarna i Backyard Babies under den del av deras
"Them XX"-turné som förlagts i Skandinavien. ”Småpojkarna” säger vi efter att någon i Sator, med glimten i ögat, lär ha droppat: "Vi lärde ju fan dem att dra halsbloss och dricka sprit! Och nu är vi förband!?" Då känns det tryggt att sångaren och gitarristen Kent Norberg i någon intervju ska ha sagt något i stil med att det nu bara är den hårda kärnan kvar, när de yngre banden som Hellacopters och Backyard Babies slutar och tar paus. Bandets motor Chips Kiesby, som också sjunger och spelar gitarr, stod för övrigt för kvällens absolut grymmaste citat:

"Jag har den stora äran att få presentera mig själv...
Mina vänner kallar mig Chips. Ni kan kalla mig The King Of Rock!"

Amen.

Twist Action Heroes


Sommar, sommar, sommar...

Då så, då var äntligen vintern slut!

Det bestämde jag i alla fall när jag med genomfrusna händer desperat försökte kränga av mig jackan vars dragkedja ännu en gång fastnat i den överdimensionerade halsduken, som har varit ett absolut måste för att överleva den här vintern. Konstaterade i samma ögonblick att vinter med tillhörande snö gör sig bäst på någon skön skidort eller när man ligger under en soft filt på julafton. Vinter och snöstorm på väg hem från jobbet, en tisdag till råga på allt, är inte alls lika fräckt.

Det var därför jag, någonstans i höjd med Jesusparken - till tonerna av "Candy Kane", den gamla Caesars (jag vill säga Palace) dängan - knäade lite extra glatt i snödrivorna när jag plötsligt insåg att det ju faktiskt kommer en sommar inom kort. Här kommer därför en lista med några goa sommarvisor, som i varje fall får mig att hålla ut tills uteserveringarna öppnar, kläderna blir tunnare och folk blir gladare.

God midvintersommar!

Olle
Twist Action Heroes

Grattis farbror!

Om Göteborg Nonstop gör det, tänker jag minsann inte vara sämre…

Idag gratulerar vi nämligen Kakaphonia's egna Andy bloody K som klockar in på den stora trenollan!!

Varför uppmärksamma en tjomme som Andy K då? Jo, för att han är en förbannat bra människa – och bra personer förtjänar helt enkelt lite extra uppmärksamhet.

Sedan vi lärde känna varandra för 14 år sedan har mitt liv berikats med en skopa festliga upptåg, resor högt och lågt och en rejäl portion jävligt roliga tider. Jag säger därför stort grattis och tackar för alla de galenskaper den här skogsmullen med förkärlek till en skottsk rökig har dragit med mig på hittills.

Grattis gubbe!

Olle
Twist Action Heroes


Faster Pussycat, Enuff Z'Nuff + Dirty Passion på Horns Up Sweden/Highway To Hell i Malmö, 100128

Jaha, då börjar vi så smått landa efter en veckas konstanta galenskaper... Vi känner oss något jetlaggade, men ska försöka återge lite kort om konserterna vi varit på...

I torsdags hade de två rockklubbarna Horns Up Sweden och Highway To Hell slagit sig ihop och lyckats få turnépaketet med de två amerikanska kultbanden Faster Pussycat och Enuff Z'Nuff till Happy Bar i Malmö. Extra roligt eftersom förbandet Dirty Passion som åkt med på denna omfattande Europaturné har sin hemvist här i stan! Som grädde på moset råkade det dessutom vara Twist Action Heroes som stod för DJ:andet denna kväll...

Twist Action Heroes

Men nu var det inte oss folk var intresserade av utan ovan nämnda band. Först ut på scen var alltså Dirty Passion och de gjorde ett bra gig. Det märktes att de tyckte det var extra kul att lira på hemmaplan och de gav verkligen vad de hade för att väcka publiken till liv, vilket de lyckades bra med. De var tighta och taggade, vilket var kul att se!

Nästa band på scen var Enuff Z'Nuff. Ingen av oss var speciellt inlyssnad på dem tidigare, så vi hade inga förväntningar alls faktiskt. Det visade sig vara bra, för ett ganska mediokert band blev därmed underhållande. De var helt OK och framför allt sångaren Donnie Vie lät riktigt bra emellanåt. De såg dessutom ut som övervintrade Woodstock-besökare på besök i ett snötäckt Malmö, vilket var en kul kontrast. Publiken verkade dock gilla dem och inte minst deras gamla hit "Fly High Michelle" gick hem. Inget band som lär gå till historien, men ibland är det gott nog med det lilla!

Så var det då dags för huvudbandet Faster Pussycat. Dessa herrar hade vi lite större förväntningar på då de gjort en hel del bra låtar och dessutom inspirerat bland annat Backyard Babies, ett av våra gemensamma favoritband. Bandet skulle visa sig leva upp ganska hyfast till förväntningarna och röjde bra på scen! Även i detta fallet var det sångaren och frontmannen Taime Downe som levererade över förväntan. Trots att han lagt på sig X antal kilon sedan storhetsdagarna i början av 90-talet och såg ganska härjad ut var han på bra humör liksom resten av bandet och de spelade till och med en kvart längre än utannonserat - kul! Det var överlag en bra konsert och publiken skrålade med i de gamla hitsen, vilket gjorde att det var en härlig stämning i lokalen. Enda riktiga missen var en meningslös Ramones-cover, vilken de definitivt skulle lämnat i replokalen... Annars klart godkänt!

Taime Downe

Det var en riktigt rolig torsdagskväll och vi tackar arrangörerna Ken Svanlund (Klubb Horns Up Sweden) och Micke Svensson (Klubb Highway To Hell) som gav oss chansen att få vara delaktiga i denna tillställning! Det är trots allt inte varje kväll man hinkar öl ihop med två kultband på samma gång...

Bilder från kvällen: http://www.rockspot.se/pages/default.aspx

Twist Action Heroes

RSS 2.0