Skilla releasefest på Babel i Malmö, 100521

Då var ännu en helg till ända och det var en synnerligen trevlig sådan dessutom! I fredags hann vi med att slinka in på Babel innan det var dags att spela skivor i Vinylbaren på KB. Anledningen till att vi stressade dit var såklart för att vi inte ville missa releasefesten för Skillas nya skiva som alldeles rykande färsk bör finnas i din skivbutik nu.

För er som inte känner till detta Malmöband sedan tidigare kan vi berätta att det är ett högst intressant gäng som du bör kolla upp omgående. De låter nämligen inte direkt som något annat band vi hört. Skillas musik är gränsöverskridande då tjejerna vilt blandar pop, lite reggae samt folkmusik och gör det alldeles förbannat bra med en egen liten knorr på det mesta.

Deras debutalbum kom 2007 och vi har nog sammanlagt sett dem spela 8-10 gånger innan, så det var med spänning vi såg fram emot att få höra deras nya material. Bandet gick på prick 21.00 som utlovat och det märktes att de var lite nerviga då det var gott om folk på Babel. De fick dock ett varmt mottagande och de nya låtarna gjorde sig mycket bra live.

Det är alltid svårt att ge en 100% rättvis bedömning av nytt material efter en lyssning, men de åsikter vi delade efter giget var att de nya låtarna inte kändes lika direkta som deras tidigare material. Lite mer dämpat och eftertänksamt, men starkare arrangemang och mognare låtskrivande. Då många av låtarna hade ett stänk av melankoli och plattan troligen kommer att behöva något fler genomlyssningar än debuten för att "sätta sig" tror vi dock att den kommer bli en favorit framåt hösten.

Hur som helst var det en mycket trevlig kväll och härligt att se ett så spelsuget band igen! Vi önskar Skilla all lycka med skivan och ser fram emot nästa gig...

Skillas hemsida hittar du här.

Twist Action Heroes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0