The Baseballs på KB i Malmö, 100417

Let's get loud KB!

I lördags bjöds det minsann på både dans, allsång, brännboll från Tyskland och Twist Action. Vi ramlade in på KB några låtar in i spelningen med The Baseballs och fick mer eller mindre slå oss fram genom en bristningsfylld lokal. Trots att det hela utspelade sig med ett visst muttrande över att vissa människor, som uppanbart inte är vana att vistas bland folk, tror att de äger platsen de står på samt de närmsta två kvadratmeterna runt dem - och därmed vägrar flytta sig trots vänliga ursäktanden och menande blickar - var det en enorm glädje att se ett så välfyllt Kulturbolag!

Det var också riktigt roligt att uppleva en så engagerad publik! Det var twistande, visslande, allsång och glädje så långt ögat kunde nå. Höjdpunkten kan ha varit den synkroniserade pelvisdansen i "Umbrella", i alla fall om man får tro publiken som skrek så mycket att (ursäkta det till åldern gångna uttrycket) taket nästan lyfte. "This love" var också snyggt paketerad och levererad med riktigt bra sång. The Killers-dängan "Human" var också tjusig, men kändes lite för mycket dansband för att gå hem hos undertecknade.

The Baseballs på KB

Ett par intressanta kommentarer hördes i publiken, bland annat att det stundtals lät som "Black-Ingvars från Tyskland", "låtsas-rockabilly för den som i smyg lyssnar på Rix-FM", men också att bandets försök till ett spontant jam gick "sådär bra" och snarare upplevdes lite halvhjärtat och påklistrat än just spontant och jammigt.

Sammanfattningsvis kan man nog enkelt uttryckt säga att det var väloljat, publikfriande och kul, men lite för hurtigt och tillrättalagt för att beröra på riktigt. Hade man haft en halva Jäger innanför västen och varit på after ski i någon vacker alpby hade man nog tyckt det var helt fantastiskt, men i nyktert skick (nåja) en lördag på KB kändes det mest lite tramsigt. Varför går folk inte kollar på ett riktigt rockabillyband? Typ.

Vill du ser fler bilder från spelningen finns det bland annat på Rockfoto.nu!

Hur som haver spelade vi skivor direkt efter konserten och natten lång inne i Vinylbaren, vilket skulle visa sig bli desto roligare! Vi har nog aldrig fått så bra respons innan på KB och det var högst njutbart. Vi fick till och med dricks. Två gånger. Vi blev nästan tårögda och smått generade, men tackar naturligtvis hjärtligt för allt beröm och ser fram emot nästa gång...

Herregud, snart helg igen...!

Twist Action Heroes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0