Copenhagen Live (Rammstein, Slash m.fl) i Amager Strandpark, 100602

Vi hade helt och hållet räknat med att stå över Copenhagen Live, då vi missade tidningen Metros tillfälliga erbjudande om att köpa biljetter för 149 kronor och fullprisbiljetterna kändes lite väl dyra med tanke på alla andra festivaler och konserter som är på gång. Så blev det dock inte. En vänlig själ som kommit över två fribiljetter med tillhörande VIP-pass tyckte att vi gjort oss förtjänta av dessa och SKÄNKTE dem till oss. Vi bockar och tackar ödmjukast för detta! We owe you a big one (du vet vem du är)...

När vi kom till Köpenhamn strax efter lunchtid stod solen högt och det var perfekt högsommarväder. En pastasallad med ljummen öl har inte smakat så gott på länge... Fan vad man har längtat efter solen! Underbart.

Väl inne på festivalområdet kom vi precis lagom till Slash's gig, som faktiskt var den primära anledningen till att vi åkt dit. Trots en ganska avslagen picnicstämning på området gick gubben in och brände av ett hitfyrverkeri som var svårt att motstå och de mest hängivna fansen längst framme vid scen väckte snabbt slöfockarna i gräset till liv. Låtarna från senaste plattan fick överraskande bra mottagande, men störst jubel såklart när Slash fjäskade loss rejält med både "Sweet Child O' Mine" samt "Paradise City". Sångaren Myles Kennedy och kompbandet Cocaine Tounge var förvånansvärt bra och till med nämnda Guns n' Roses-dängor funkade riktigt fint i deras tappning.

Slash live 2010

Efter denna eminenta spelning var det dags att hitta VIP-området som var fint placerat så man kunde se båda scenerna ganska bra. Ren gräsmatta, rena toaletter med rinnande vatten, helstekt gris och nästan halva priset på ölen - det sög INTE! Kanske inte vad man skulle kalla traditionell festivalstämning, men who gives a fuck!? Livet kändes just då väldigt lätt att leva!

TAH 2010

Medan vi låg i gräset och njöt av sol, iskall öl och grillat spelade bland annat Bullet For My Valentine och gamla Skunk Anansie (någon som minns?). Bullet For My Valentine gjorde ett bra gig, även om deras musik troligen gör sig bäst i mörker, men emokidsen såg nöjda ut ändå. Vad beträffar Skunk Anansie däremot säger vi bara en sak: Bäst före 1996. Detta band var något av det pinsammaste och sämsta framträdande vi någonsin sett på en så stor scen... Kan fan räkna upp ett antal demoband från Malmö som är betydligt bättre!

Tidigare har man ändå kunnat höra Skunk Anansie's "Weak" eller "Hedonism" på radion och få lite sköna flashbacks från högstadiet. Men aldrig mer. Efter att ha sett deras sångerska Skin desperat hoppa runt och försöka engagera en totalt ointresserad publik och samtidigt missa var och varannan ton kommer vi bara att må dåligt av deras musik framöver. Hon som var stencool på 90-talet borde låtit oss leva på det minnet.

Kvällens överraskning var desto roligare och kom strax efter att Skunk Anansie äntligen slutat spela, nämligen danska Black City som Olle skrivit om tidigare. Vi hade trott att deras "Summertime" var en one-hit-wonder, men ikke! Det var faktiskt en av de tråkigare låtarna under deras intensiva gig på den lilla scenen. De överraskade oss totalt med flera riktigt bra låtar, så nu ser vi fram emot skivan och lite höstgig i Sverige. Hoppas de lyckats fånga sin härliga energi i inspelningsstudion!

Vad hände sen...? Just det! Ännu ett danskt band gick upp på stora scen, nämligen Volbeat. Inga större överraskningar direkt. Volbeat är ett band som har en handfull riktigt bra låtar, men de blir lätt enformiga i längden och känns lite smått överskattade. Hemmapubliken gav dock bra support och det lyfte såklart även bandet lite.

Avslutningsvis var det så dags för übertyska Rammstein, som väl knappast behöver presenteras. Det finns egentligen inte så mycket att säga om deras gig heller mer än att det var hårt som fan, välregisserat och varmt. Detta då det konstant brann någonstans på scenen i en och en halv timme. Snacka om show! Mycket underhållande att se även om man inte är ett inbitet fan. Det är ju inte varje dag man ser killar som går runt med eldkastare samtidigt som de vrålar på tyska...

Rammstein live 2010

Efter detta var det dags att åka hem och sova. Sommarens första festival avklarad och det med besked! Solbränna, salongsberusning och flottig mat - check! Är det någon som har VIP-pass över till fler festivaler går det bra att höra av sig...

VIP Action Heroes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0