Airbourne + Taking Dawn på KB i Malmö, 100320

Efter att ha suttit och myst med en öl till The Slide i Vinylbaren var det dags för betydligt brutalare tongångar inne på KB! Vi missade större delen av förbandet Taking Dawn, men det lilla vi hörde lät ganska OK - mycket attityd och tunga riff, vilket ibland är good enough.

Så till Airbourne. Dessa galna australiensare som inte går att nämna utan att dra paralleller till AC/DC. Ett packat KB - helt utsålt - talar för sig själv... Deras testoteronstinna alkoholdoftande och inte minst bredbenta treackordsboogierock är omöjlig att motstå. Man kan säga vad man vill om att "det inte är originellt", men skit samma - det svänger och det svänger HÖGT! Inleder man dessutom sitt gig med det legendariska "Terminator"-introt så vet man onekligen sitt värde...Det var snortight, proffessionellt, stundom galet och alldeles vansinnigt energiskt. Dessa herrar får Angus Young att se rätt trött ut, men så är de ju förstås aningen yngre. Är det något band som ens kan göra anspråk på AC/DC's titel som Australiens största rockband genom tiderna så är det möjligtvis Airbourne. Detta kräver troligen en ytterligare utveckling av bandet, så det ska bli ytterst intressant att se hur deras karriär kommer att fortlöpa.

Höjdpunkter: Sångaren/gitarristen Joel O'Keeffe sprang ner från scenen mitt i en låt och hoppade in bakom bardisken och fortsatte spela. Tog en stund innan folk reagerade - sjukt kul! Samma herre öppnade även ölburkar med pannbenet. Inget vi skulle ge oss på kanske, men synnerligen effektfullt... Låtarna "Back On The Bottle", "Runnin' Wild" och inte minst "Stand Up For Rock'n'Roll" måste också nämnas.

Med grav tinnitus och ett stort leende fortsatte denna afton bakom skivspelarna på Distortion - även där var det som vanligt god stämning och full rulle! Ännu en superkväll att (försöka) minnas.

Twist Action Heroes
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0