Elektroniska nallebjörnar!?

Ett svenskt band med en väldigt intressant historia är Teddybears. De släppte sitt debutalbum "You Are Teddybears" redan 1993 och har sedan dess aldrig gjort vad folk förväntat sig. Redan på debuten kunde man ana lite elektroniska inslag mellan de hysteriska trummorna och en bassist med en slapteknik som fick Flea i Red Hot Chili Peppers att låta som en Valiumpumpad pensionär. Mycket har hänt sedan dess. De elektroniska inslagen är idag synonyma med Teddybears sound och de har hunnit samarbeta med många tunga namn inom den svenska artisteliten. Ett antal stora radiohits har det minsann också blivit på vägen.

Nu är det snart dags för Stockholms nallebjörnar att släppa en ny skiva och detta uppmärksammas på ett intressant sätt... Varje vecka tills Teddybears släpper sitt kommande album "Devil's Music" i slutet av denna månaden ger Discobelle dig en exklusiv remix eller mash up av låtarna från plattan. Lyssna här:

http://www.discobelle.net/2010/03/10/teddybears-rocket-calculator/

Klicka gärna runt lite på Discobelle's hemsida och läs om vad de pysslar med. Detta kanske inte intresserar de av våra läsare som enbart lyssnar på rock/hårdrock/metal, men har du minsta intresse av elektronisk musik så har Discobelle massor att erbjuda!

Ska bli kul att höra Teddybears' originalversioner när plattan släpps, så man kan jämföra med remixarna... Tills dess: Skruva upp basen och crank it up!

Martin
Twist Action Heroes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0