Rainkid + Munspel + Madmans Moustache på Banco de la Musica i Malmö, 100513

Igår hade alltså den nya klubben Malmö live @ Banco premiär och jävlar vilken premiär sen! Enligt ryktena den mest välbesökta torsdagen i Banco de la Musicas historia, vilket borde stämma för det var riktigt mycket folk i lokalen när det var som mest. Rekord eller inte så var det ett välbesökt arrangemang, vilket var synnerligen välförtjänt då arrangörerna verkligen lyckats gräva fram tre riktigt bra band till denna premiärkväll! (Och två halvkassa DJ:s...)

Vi inledde med ganska soft musik för att matcha den akustiska öppningsakten Rainkid. En konstellation vi aldrig sett eller hört talas om, men som verkligen levererade känslor i kubik. Det var gåshud i var och varannan låt när deras sångare krämade på med sin otroligt starka röst. Ett stort register i en liten man. Detta band kommer säkert att gå långt då deras musik är av det slag som kan uppskattas av i princip vem som helst. Välspelad och extremt skön akustisk musik helt enkelt.

Precis när lägereldsstämningen infunnit sig ordentligt gjorde vi vårt bästa för att döda denna då det 20 minuter senare skulle på ett band av en helt annan art, nämligen Munspel. Detta skulle visa sig bli ett av de ösigaste liveframträdanden vi sett på länge... Tänk er Timbuktu när han kör live med funkbandet Damn! blandat med Peps Persson när han leker skånsk reggaeprofet. Krydda detta med lite inslag av Svenska Akademien så är du pretty close. Hur som helst var det ett sjuhelvetes drag och det kändes emellanåt som hela lokalen gungade. Detta band kommer förhoppningsvis att bli välförtjänt stora, allt annat vore mycket märkligt. Två vassa rappare som spottar ur sig fyndiga texter med syrlig samhällskritik utan att vara plumpa, uppbackade av ett band som verkligen kan sina grejer känns bara så rätt i tiden och de fick verkligen alla med sig redan efter första låten.   

Efter denna energiska urladdning var det åter dags för tvära kast. Avslutande akten Madmans Moustache tog oss med på en musikalisk resa till det sena 60-talet med sin psykadeliska rock. Svårt att jämföra dem med något enskilt band, men The Grateful Dead, Jethro Tull och Ten Years After är väl de referenser som närmast dyker upp. Det lät helt enkelt jävligt mycket Woodstock om hela bandet, vilket absolut föll oss på läppen. Det var flummigt, men svängigt och aldrig tråkigt. Att de avslutade spelningen med en låt som de presenterade som "Fyllejamlåten" talar väl lite för sig själv...

Efter dessa tre eminenta liveframträdanden försökte vi underhålla de som var kvar efter bästa förmåga. Det lät på kommentarerna dessutom som att det var fler än vi som inte kunde sluta förundras över att det faktiskt finns band av så hög kvalitet som man inte ens hört talas om. Och då bara här i Malmö/Lund! Vi ser redan fram emot att höra vad de tänker gräva fram till nästa klubbkväll... Det enda vi vet med säkerhet är att ni inte slipper oss, för vi är nu officiellt klubbens egna "hus-DJ:s" (ej att förväxla med house-DJ:s...) Med något enstaka undantag blir det alltså vi som står för skivspelandet under kommande Malmö live @ Banco, vilket känns grymt kul!

Twist Action Heroes   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0